Cellox-teknologin

Traditionella IPL-system arbetar med korta och intensiva ljuspulser. Cellox-teknologin är en revolutionerande utveckling av denna befintliga teknologi som dels medför att styrkan och intensiteten i ljuset byggs upp blixtsnabbt, dels att ljuset bibehåller en stabil och jämn energi under hela pulsen. Genom att Cellox stabiliserar ljuset på detta sätt blir behandlingarna både effektivare och, framför allt, smärtfria!

Genom att man kan använda en betydligt lägre styrka än traditionell IPL minimerar man risken för pigmentförändringar och brännskador, samtidigt som man uppnår bättre resultat.

Smärtfritt med effektivt kylsystem

Cellox 20 har ett effektivt kylsystem för kylning av det översta hudlagret under behandlingen, vilket förutom en väsentligt högre effektivitet också innebär en nästan helt smärtfri behandling och att risken för skador i princip försvinner, även på mörkare hud.

Att tänka på före/efter behandling

Undvik solning ca en månad före behandling och 1-2 veckor efter behandling. Även solspray bör undvikas ca två veckor före behandling. Undvik också träning det första dygnet efter behandling.

Cellox 20 behandlar:

  • Oönskad hårväxt
  • Hudföryngring
  • Ytliga kärl
  • Pigmentfläckar
  • Åldersfläckar
  • Acne
  • Rocacea

IPL Röda Kärl-Pigment-Rosacea-Acne-Hudföryngring:

-50% 1:a Cellox behandlingen hos oss. Ange 1:a behandlingen vid bokning. (gäller alla områden)

-30% på alla IPL cellox20 kurer!

Enstaka kärl/pigmentfläckar
650 kr

Kur 3 ggr 1500 kr
Kur 6 ggr 2900 kr

Kinder+näsa
1200 kr

Kur 3 ggr 3200 kr
Kur 6 ggr 6500 kr

Kinder
900 kr

Kur 3 ggr 2450 kr
Kur 6 ggr 4800 kr

Hela ansiktet
1800 kr

Kur 3 ggr 4950 kr
Kur 6 ggr 9750 kr

Händer (handryggen)
800 Kr

Kur 3 ggr 2100 kr
Kur 6 ggr 4050 kr

Hur fungerar en hudföryngring?

Cellox ljuspulser passerar det yttersta hudlagret där värmen reducerar små fina kärl i ansiktet, fina acne ärr, rodnader, rosacea, solskadad hud, åldersförändringar, pigmenteringar, samt grova porer. Även hudens nybildning till kollagen stimuleras och huden får en jämnare ton och ger ett jämnare slätare intryck.

Vad händer med ytliga kärl under behandlingen?

Oftast tar det ca tre veckor innan man ser att kärlet reducerats. Det kan bli en rodnad eller ett litet blåmärke som sedan försvinner. Om det är ett litet kärl kan man få en omedelbar effekt att kärlet drar ihop sig.

Vad händer efter behandlingen?

Det som sker är att blodkärlen absorberar ljuset som omvandlas till värme och därför koaguleras. Man kan få en lätt rodnad och en värmekänsla det första dygnet.

Vad händer med pigmenteringar efter behandlingen?

Efter behandling kan området som behandlats se lite ”smutsigt” ut. Det som sker är att pigmentet kryper upp till ytan (epidermis) där det efter ca 5-12 dagar flagnas bort.

Hur många behandlingar krävs?

Det rekommenderas 3-5 behandlingar, med 3-4 veckors mellanrum.